Zorgsupportmedewerker Sander geniet: ‘Ik voel dat ik zorgprofessionals kan helpen'

February 18, 2022

Vector SureCare
Vector SureCare

How to start saving money

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit lobortis arcu enim urna adipiscing praesent velit viverra sit semper lorem eu cursus vel hendrerit elementum morbi curabitur etiam nibh justo, lorem aliquet donec sed sit mi dignissim at ante massa mattis.

  1. Neque sodales ut etiam sit amet nisl purus non tellus orci ac auctor
  2. Adipiscing elit ut aliquam purus sit amet viverra suspendisse potent i
  3. Mauris commodo quis imperdiet massa tincidunt nunc pulvinar
  4. Adipiscing elit ut aliquam purus sit amet viverra suspendisse potenti

Why it is important to start saving

Vitae congue eu consequat ac felis placerat vestibulum lectus mauris ultrices cursus sit amet dictum sit amet justo donec enim diam porttitor lacus luctus accumsan tortor posuere praesent tristique magna sit amet purus gravida quis blandit turpis.

Mauris commodo quis imperdiet massa tincidunt nunc pulvinar

How much money should I save?

At risus viverra adipiscing at in tellus integer feugiat nisl pretium fusce id velit ut tortor sagittis orci a scelerisque purus semper eget at lectus urna duis convallis. porta nibh venenatis cras sed felis eget neque laoreet suspendisse interdum consectetur libero id faucibus nisl donec pretium vulputate sapien nec sagittis aliquam nunc lobortis mattis aliquam faucibus purus in.

  • Neque sodales ut etiam sit amet nisl purus non tellus orci ac auctor dolor sit amet
  • Adipiscing elit ut aliquam purus sit amet viverra suspendisse potenti
  • Mauris commodo quis imperdiet massa tincidunt nunc pulvinar
  • Adipiscing elit ut aliquam purus sit amet viverra suspendisse potenti
What percentage of my income should go to savings?

Nisi quis eleifend quam adipiscing vitae aliquet bibendum enim facilisis gravida neque. Velit euismod in pellentesque massa placerat volutpat lacus laoreet non curabitur gravida odio aenean sed adipiscing diam donec adipiscing tristique risus. amet est placerat imperdiet sed euismod nisi.

“Nisi quis eleifend quam adipiscing vitae aliquet bibendum enim facilisis gravida neque velit euismod in pellentesque massa placerat”
Do you have any comments? Share them with us on social media

Urna ut fermentum imperdiet lacus, elementum etiam maecenas libero nunc, suspendisse massa, nisl, elit curabitur feugiat in quis ut nibh enim in tristique aliquam sed vitae dui, dis adipiscing pharetra aliquam turpis turpis nibh rhoncus enim, pellentesque leo laoreet neque in sed bibendum fermentum suspendisse tempus non purus adipiscing suscipit fringilla adipiscing convallis dolor nulla fermentum facilisis ullamcorper ut vehicula tortor libero metus donec velit, tristique fermentum, dictum euismod diam scelerisque enim non pharetra tristique lectus habitant pharetra est id

Als zorgsupportmedewerker van SureCare vervult Sander een ondersteunende rol binnen zorgorganisaties én zorgt hij dat zorgprofessionals hun werk veilig kunnen doen. ,,Het contact met de mensen spreekt mij erg aan.”

Sander heeft de afgelopen maanden bij het Maxima MMC in Veldhoven gewerkt als zorgsupportmedewerker, ter ondersteuning van het zorgpersoneel in coronatijd. ,,Ironisch genoeg ben ik één week eerder moeten stoppen, omdat ik zelf corona heb gekregen.” Hij lacht hardop.

Zijn werk als zorgsupportmedewerker is divers. Hij zorgt ervoor dat de zorgprofessionals op een veilige manier hun werk kunnen doen. Ontstaat onenigheid dan komt Sander ertussen om een gesprekje aan te knopen en te de-escaleren. ,,Ik snap dat mensen hun gal moeten spuwen of hun frustratie willen uiten. Maar als je rustig met hen in gesprek gaat, dan volgt al snel begrip”, vertelt hij opgewekt.

Sander vervolgt:  ,,Ik wil hier graag in verder, want ik geniet ervan als ik mensen kan helpen. Altijd al gehad. En als ik dan zie hoe respectloos sommige zorgprofessionals worden behandeld, dan heb ik het gevoel een steentje bij te kunnen dragen door hen te ondersteunen.”

Wonen in een internaat

Naast zijn werkzaamheden in het ziekenhuis, gaat het hart van Sander uit naar de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en jeugdzorg. Sander heeft met jeugdzorg een verleden, want op jonge leeftijd woonde hij eerst in een pleeggezin en daarna op een internaat in Den Bosch. Zijn moeder stierf toen hij tien jaar oud was en zijn vader had een alcoholprobleem.

,,Ik moest met mijn broertje het huis uit, voor onze veiligheid. Ik werd enorm opstandig, ging tegen alles en iedereen in. Ik brak dat internaat af. Nee, leuk was dat niet. Maar het vormt je wel als mens”, vertelt de 38-jarige zorgsupportmedewerker openhartig. ,,Ik weet uit eigen ervaring hoe die kinderen zich voelen. Met mijn expertise zou ik hen graag willen motiveren. En als is het er maar één, dan ben ik al blij. Ik wil niet dat ze op het verkeerde pad belanden. Om echt begeleider te zijn heb je natuurlijk een diploma nodig, maar op deze manier kan ik ook mijn steentje bijdragen.”

Uitstralen van rust

Sander heeft een rugzak vol ervaring en levenslessen. Na de mavo begon hij als beroepsmilitair bij Defensie en ging als bewaker van de Koninklijke Luchtmacht ook op uitzending naar het buitenland. Ook die levenservaringen neemt de veteraan – inmiddels vier jaar reservist – mee in zijn werk als zorgsupportmedewerker van SureCare. ,,De discipline, de structuur en hygiëne die ze jou daar bijbrengen, komen nu goed van pas.”

En ook de gesprekstechnieken helpen hem in zijn werk. De basis daarvan ligt bij zijn onlangs gevolgde opleiding bij de Dienst Vervoer en Ondersteuning van Justitie; Sander wilde als gevangenevervoerder aan de slag gaan. ,,Tijdens de oefeningen ging een acteur flink tekeer tegen mij. Ik moest daarin meeveren en hem kalmeren. Na het gesprek kreeg ik te horen dat die acteur rustiger werd door mijn voorkomen. De psycholoog gaf aan dat ik een bepaald soort rust uitstraal. Dat vind ik een mooie eigenschap.”

Ervaringen die hem helpen als zorgsupportmedewerker van SureCare. In de afgelopen jaren heeft Sander verschillende banen gehad, maar werken in de zorg is wat hij graag wil. ,,Ik zocht op Indeed en kwam een vacature van SureCare tegen met de tekst: ‘Beschik jij over levenservaring en ben jij beveiliger?’ Ik herkende mij in dit profiel en heb ambitie om in de zorg te werken. Dit was een mooie kans voor mij. De gesprekken met Juliët (Stegeman, red.) en Cloé (Teljoar, red.) voelden goed.”

De gekregen kans heeft hij met beide handen aangegrepen en nu wil Sander daarin graag een volgende stap zetten.