‘Geluksmomentjes met de bewoners zijn geweldig’ - Zorgsupport medewerker Frank aan het woord.

May 23, 2023

Vector SureCare
Vector SureCare

How to start saving money

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit lobortis arcu enim urna adipiscing praesent velit viverra sit semper lorem eu cursus vel hendrerit elementum morbi curabitur etiam nibh justo, lorem aliquet donec sed sit mi dignissim at ante massa mattis.

  1. Neque sodales ut etiam sit amet nisl purus non tellus orci ac auctor
  2. Adipiscing elit ut aliquam purus sit amet viverra suspendisse potent i
  3. Mauris commodo quis imperdiet massa tincidunt nunc pulvinar
  4. Adipiscing elit ut aliquam purus sit amet viverra suspendisse potenti

Why it is important to start saving

Vitae congue eu consequat ac felis placerat vestibulum lectus mauris ultrices cursus sit amet dictum sit amet justo donec enim diam porttitor lacus luctus accumsan tortor posuere praesent tristique magna sit amet purus gravida quis blandit turpis.

Mauris commodo quis imperdiet massa tincidunt nunc pulvinar

How much money should I save?

At risus viverra adipiscing at in tellus integer feugiat nisl pretium fusce id velit ut tortor sagittis orci a scelerisque purus semper eget at lectus urna duis convallis. porta nibh venenatis cras sed felis eget neque laoreet suspendisse interdum consectetur libero id faucibus nisl donec pretium vulputate sapien nec sagittis aliquam nunc lobortis mattis aliquam faucibus purus in.

  • Neque sodales ut etiam sit amet nisl purus non tellus orci ac auctor dolor sit amet
  • Adipiscing elit ut aliquam purus sit amet viverra suspendisse potenti
  • Mauris commodo quis imperdiet massa tincidunt nunc pulvinar
  • Adipiscing elit ut aliquam purus sit amet viverra suspendisse potenti
What percentage of my income should go to savings?

Nisi quis eleifend quam adipiscing vitae aliquet bibendum enim facilisis gravida neque. Velit euismod in pellentesque massa placerat volutpat lacus laoreet non curabitur gravida odio aenean sed adipiscing diam donec adipiscing tristique risus. amet est placerat imperdiet sed euismod nisi.

“Nisi quis eleifend quam adipiscing vitae aliquet bibendum enim facilisis gravida neque velit euismod in pellentesque massa placerat”
Do you have any comments? Share them with us on social media

Urna ut fermentum imperdiet lacus, elementum etiam maecenas libero nunc, suspendisse massa, nisl, elit curabitur feugiat in quis ut nibh enim in tristique aliquam sed vitae dui, dis adipiscing pharetra aliquam turpis turpis nibh rhoncus enim, pellentesque leo laoreet neque in sed bibendum fermentum suspendisse tempus non purus adipiscing suscipit fringilla adipiscing convallis dolor nulla fermentum facilisis ullamcorper ut vehicula tortor libero metus donec velit, tristique fermentum, dictum euismod diam scelerisque enim non pharetra tristique lectus habitant pharetra est id

Zorgsupportmedewerker Frank straalt: ‘Geluksmomentjes met de bewoners zijn geweldig’

Achter de geraniums zitten, past niet bij Frank van Lamoen. Hij heeft de pensioenleeftijd bereikt, maar werkt met alle liefde en plezier voor SureCare als zorgsupportmedewerker. Dat enthousiasme straalt hij ook uit. ,,Ik heb mijn hart aan de zorg verpand.”

Wie Frank dertig jaar geleden de vraag had gesteld of hij ooit bij een zorginstelling voor ouderen met dementie zou gaan werken, had een verbaasde blik gekregen. De ouderenzorg? Nee, dat paste niet bij hem.

Maar tijden veranderen en Frank dus ook. Na tien jaar bij de Marechaussee en het arrestatieteam van de politie te hebben gezeten, raakt hij maatschappelijk steeds meer betrokken. De persoon die in de mens schuilgaat, interesseert hem steeds meer.

“Ik wil graag een keer met de ouderen gaan zwemmen. Dat lijkt mij echt superleuk om te doen. Dat ga ik eens voorstellen.”

Frank van Lamoen, zorgsupportmedewerker SureCare

Dat heeft geleid tot vrijwilligerswerk bij een jeugdzorginstelling, het leren zwemmen van kinderen met een handicap, beperking of rugzakje en nu werkt Frank dus als zorgsupportmedewerker op een afdeling waar ouderen met dementie wonen.

Zijn takenpakket is divers en breed, maar vooral gericht op het ondersteunen van de zorgprofessionals en het helpen van de ouderen waar nodig, zoals helpen met eten, een wandelingetje maken, eventueel naar het toilet brengen. ,,Je kunt mij eigenlijk zien als gastheer.”

De eigenschappen van een zorgsupportmedewerker

Als Frank over zijn werk vertelt, begint hij te stralen. Een grote glimlach verschijnt op zijn gezicht. ,,Ja, ik vind het echt fantastisch. Mijn hart ligt echt bij de zorg”, zegt hij enthousiast. Zijn verleden bij de Marechaussee en het arrestatieteam helpt hem in het huidige werk. ,,Het is belangrijk dat je je oren en ogen openhoudt. Als er een akkefietje dreigt, dan moet je voorkomen dat het gaat botsen. En als het botst, dan moet je handelen zodat het niet escaleert.”

Ook proactief zijn, een eigenschap die Frank bezit, helpt in zijn werk en wordt ook gewaardeerd. ,,Als ik naar de keuken loop, ga ik nooit met lege handen maar neem ik altijd kopjes of borden mee.” Dan deelt hij een hersenspinsel dat in hem opkomt: ,,Ik wil graag een keer met de ouderen gaan zwemmen. Dat lijkt mij echt superleuk om te doen. Dat ga ik eens voorstellen.”

Voor het werken met de ouderen is vaak geduld en aanpassingsvermogen vereist, zegt de 67-jarige zorgsupportmedewerker. ,,Je kunt op een mooie manier contact maken, maar dat heeft vaak tijd nodig. Je moet er aandacht aan besteden. Als dat lukt, is dat zo ontzettend mooi.” Hij schetst een anekdote: ,,Ik liep laatst neuriënd door de gang en kwam een meneer tegen die het deuntje herkende. Ineens begon hij mee te doen. Dat geluksmomentje was geweldig.”

“Je kunt op een mooie manier contact maken, maar dat heeft vaak tijd nodig. Als dat lukt, is dat zo ontzettend mooi.”
Frank van Lamoen, zorgsupportmedewerker SureCare

Weer die grote glimlach die verraadt hoe dankbaar Frank zijn werk vindt. ,,Deze mensen zitten in hun laatste rit”, weet hij. ,,Dan kunnen we er beter wat moois van maken. Dan ga ik zingen en ook dansen als het moet.” Hij doet er alles aan om de bewoners te vermaken.

Frank zit goed op zijn plek

Twee jaar geleden kwam Frank via een advertentie op een vacaturesite bij SureCare terecht. Zijn gevoel na het beeldbellen met Adviseur Zorg & Veiligheid Juliët Stegeman en Operationeel Manager Cloé Teljoar was direct goed. Hij kon eigenlijk vrijwel meteen aan de slag bij het ziekenhuis in Veldhoven als ondersteuner van de beveiligers daar.

Dat is van beide kanten goed bevallen. Frank ziet daarom geen reden om te stoppen. ,,Die behoefte heb ik totaal niet, want ik voel dat ik nog altijd van meerwaarde ben voor de zorgprofessionals en de bewoners.”