Als SureCare zorgbeveiliger kun je echt een bijdrage leveren aan het welzijn van de cliënt

July 10, 2020

Vector SureCare
Vector SureCare

How to start saving money

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit lobortis arcu enim urna adipiscing praesent velit viverra sit semper lorem eu cursus vel hendrerit elementum morbi curabitur etiam nibh justo, lorem aliquet donec sed sit mi dignissim at ante massa mattis.

  1. Neque sodales ut etiam sit amet nisl purus non tellus orci ac auctor
  2. Adipiscing elit ut aliquam purus sit amet viverra suspendisse potent i
  3. Mauris commodo quis imperdiet massa tincidunt nunc pulvinar
  4. Adipiscing elit ut aliquam purus sit amet viverra suspendisse potenti

Why it is important to start saving

Vitae congue eu consequat ac felis placerat vestibulum lectus mauris ultrices cursus sit amet dictum sit amet justo donec enim diam porttitor lacus luctus accumsan tortor posuere praesent tristique magna sit amet purus gravida quis blandit turpis.

Mauris commodo quis imperdiet massa tincidunt nunc pulvinar

How much money should I save?

At risus viverra adipiscing at in tellus integer feugiat nisl pretium fusce id velit ut tortor sagittis orci a scelerisque purus semper eget at lectus urna duis convallis. porta nibh venenatis cras sed felis eget neque laoreet suspendisse interdum consectetur libero id faucibus nisl donec pretium vulputate sapien nec sagittis aliquam nunc lobortis mattis aliquam faucibus purus in.

  • Neque sodales ut etiam sit amet nisl purus non tellus orci ac auctor dolor sit amet
  • Adipiscing elit ut aliquam purus sit amet viverra suspendisse potenti
  • Mauris commodo quis imperdiet massa tincidunt nunc pulvinar
  • Adipiscing elit ut aliquam purus sit amet viverra suspendisse potenti
What percentage of my income should go to savings?

Nisi quis eleifend quam adipiscing vitae aliquet bibendum enim facilisis gravida neque. Velit euismod in pellentesque massa placerat volutpat lacus laoreet non curabitur gravida odio aenean sed adipiscing diam donec adipiscing tristique risus. amet est placerat imperdiet sed euismod nisi.

“Nisi quis eleifend quam adipiscing vitae aliquet bibendum enim facilisis gravida neque velit euismod in pellentesque massa placerat”
Do you have any comments? Share them with us on social media

Urna ut fermentum imperdiet lacus, elementum etiam maecenas libero nunc, suspendisse massa, nisl, elit curabitur feugiat in quis ut nibh enim in tristique aliquam sed vitae dui, dis adipiscing pharetra aliquam turpis turpis nibh rhoncus enim, pellentesque leo laoreet neque in sed bibendum fermentum suspendisse tempus non purus adipiscing suscipit fringilla adipiscing convallis dolor nulla fermentum facilisis ullamcorper ut vehicula tortor libero metus donec velit, tristique fermentum, dictum euismod diam scelerisque enim non pharetra tristique lectus habitant pharetra est id

Je ziet ze steeds vaker binnen zorginstellingen: de zorgbeveiliger. Helemaal nieuw is dit fenomeen niet, toch is de inhoud van het beroep zoals SureCare hem vormgeeft nog relatief onbekend. Een kijkje in het leven van Ronald (49).

Als zorgbeveiliger van SureCare is Ronald werkzaam bij een ouderenzorginstelling in Noord-Holland. Maar waarom is hij eigenlijk niet gewoon als beveiliger aan de slag gegaan in, noem een dwarsstraat, de evenementenbranche of het uitgaansgebied? ,,De interactie met de cliënten. Dat staat bij mij écht op één”, antwoordt hij. ,,Als zorgbeveiliger kun je echt een bijdrage leveren aan het welzijn van de cliënt.”

Het is niet, zoals de zorgprofessionals dat doen, dat hij zich vooraf als zorgbeveiliger inleest in de patiëntendossiers. Dat behoort niet tot zijn takenpakket. Uiteraard weet Ronald wel waar hij terecht komt, op welke afdeling, bij welke doelgroep en bij welke zorginstelling. SureCare verzorgt een op maat gemaakte training en locatie gebonden instructies, zodat Ronald goed beslagen ten ijs komt. ,,Met de hulp van SureCare heeft het vak zorgbeveiliger meer inhoud gekregen.”

Wezenlijk verschil

Met zijn ervaring weet Ronald inmiddels dat ingrijpen in een uitgaansgebied een andere manier van handelen vraagt, dan binnen een zorginstelling. ,,Je bent er ter ondersteuning van de zorgprofessionals. Het is daarom heel belangrijk om te weten welke ziektebeelden er zijn en om die ook te begrijpen zodat je op een goede manier preventief kunt handelen. Zo kan ik er écht voor zorgen dat er geen vervelende of aangename situaties ontstaan voor cliënten en zorgprofessionals.”

Ronald schetst een voorbeeld van het verschil tussen een beveiliger die bewust voor de zorg kiest vanuit intrinsieke motivatie en iemand die daar vanuit zijn bedrijf terecht is gekomen. ,,Als Jantje op een plek komt die eigenlijk niet toegankelijk is voor hem dan zal een traditionele beveiliger zeggen: ‘Nee, Jantje. Je kunt niet naar binnen.’ ‘Maar blijft Jantje  aandringen, dan kan er zomaar een situatie ontstaan waarin Jantje uiteindelijk naar de grond wordt gewerkt en in een klem wordt gelegd. Dat zou dan in de ogen van de traditionele beveiliger Jantje zijn eigen schuld zijn, zeg maar”, zegt Ronald. ,,Een zorgbeveiliger zal altijd eerst het gesprek aangaan, kijken naar de mogelijkheden en zich verplaatsen in de gedachten van Jantje. Wel met als doel om Jantje alsnog weg te sturen, maar wel op een manier die het minst belastend is voor hem. Dat is echt een wezenlijk verschil in benaderingswijze.”

Ondersteunen

Tijdens de werkdag loopt Ronald regelmatig een rondje en maakt hij een praatje. Zo komt hij er achter wat de mensen binnen de zorginstelling beweegt. Ronald staat bij de receptie om bezoek te begroeten en de weg te wijzen, pakketjes aan te nemen en het zorgpersoneel te ondersteunen. Heeft mevrouw Janssen een rolstoel nodig? Dan gaat hij deze halen, zodat de zorgprofessional zijn volledige aandacht op mevrouw Janssen kan richten.

Soms gaat hij zelf een rondje lopen met de bewoner. ,,Ik heb gekozen voor de zorg, omdat ik mijzelf graag wil verdiepen in de mens. Op deze manier kan ik helpen én tegelijkertijd mijn liefde voor veiligheid en leefbaarheid combineren.”

Als zorgbeveiliger komt ook zijn proactieve houding helemaal tot zijn recht. Daar hoort ook het rapporteren bij. Wat is er gebeurd en wat had beter gekund? Niet om betweterig over te komen, maar dat is handig voor de collega die de dag erna komt zodat die daar lering uit kan trekken.

Ronald geniet van de veelzijdigheid van het vak. ,,Als zorgbeveiliger krijg je zo veel meer verdieping”, geeft hij aan. ,,Wanneer een cliënt of bewoner niet lekker in zijn vel zit waardoor de situatie dreigt te escaleren en jij kunt dat helpen voorkomen door jouw manier van handelen, dan is dat het mooiste wat er is.”

Benieuwd wat onze zorgbeveiligers voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via 040 240 50 09 of mail naar info@surecare.nl